Välkommen till Hjärtats Glädje

Detta är ett glädjefyllt ögonblick! Naturens under finns omkring oss och inom oss i varje ögonblick!

Mindfulness är en levanade energi, som vi kan komma i kontakt med och kultivera. Den finns redan tillgänglig för oss i vår kropp och medvetande. Mindfulness är ett sätt att leva, en vandring och väg, en konstart.

Vi behöver inte ta i eller göra stor ansträngning, men vi måste om och om igen komma tillbaka till närvaro. Vi kan grunda vår uppmärksamhet till vår levda erfarenhet av vår andning, våra steg och rörelser, stund för stund. Detta hjälper oss komma i kontakt med känslor, tankar och föreställningar, som redan är där men vi ofta inte är medvetna om. Vi kan också komma djupare i kontakt med livet och de omkring oss. I utövandet av mindfulness är vi fria från ytterligheter, vilket hjälper oss hitta tillbaka till den mellersta vägen, inte för mycket och inte för lite, ungefår som lagom. Detta förhållningssätt hjälper oss att vara närvarande i våra liv utan att det tar mycket energi och ansträngning.

När vi blir närvarande i stunden uppenbarar sig livets under tydligt. Vi kan komma i kontakt med många av de närande omständigheter och villkor som finns med oss i denna stund. Vi kan tillåta oss att vidröra glädje och lycka närhelst vi vill. Vi är inte på vandring till lycka, men lycka är vandringen. Vi slutar att separera vägen och målet. Det finns ingen väg till lycka, lycka är vägen som vår lärare Thay (Thich Nhat Hanh) delat.

Mindfulness är ett sätt att leva, en vandring och väg, en konstart.

Hjärtats Glädje kommer ur en djup inspiration och längtan att utöva och dela mer av Plum Village traditionen i Sverige och på svenska. När jag erhöll lärarlampan från Thay 2010, uppmandes jag att dela med mig av undervisningen och utövandet i Sverige. Tack vare retreater 2016, 2018 och 2020 har detta blivit mer närvarande i mitt liv, men nu är tidpunkten att låta detta uppenbara sig kontinuerligt och på fler sätt.

Vi ses, på stigen i varje stund. Glada leenden Broder Jerker

Publicerad av jem_chanphapho

Startades av Jem (Chan Phap Ho) Fredriksson, våren 2020 med inspirationen att dela meditation och undervisning i medveten närvaro grundad i Thich Nhat Hanhs Plum Village tradition. Jems erfarenheter och omvandling i livet genomsyrar Hjärtats Glädjes sida och evenemang. Jem är Dharma lärare sedan 2010 och Qigong lärare sedan 2020.

En tanke på “Välkommen till Hjärtats Glädje

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: