Mindfulness retreat där du är!

I april erbjöds en online retreat: Interbeing – vi är jorden gåendes på jorden. Glädjens Källa, vår lokala grupp i Stockholm arrangerade retreaten som unsprungligen var tänkt att ta plats på Drakudden i Bro.

Vi spelade in materialet så att fler, utöver de 50 deltagarna under helgen den 24 – 26 april skulle kunna ta del och nytta ur retreaten. Nedan finns länkar till de flesta passen under retreaten. Du kan lyssna när du har tid och sprida ut det under en vecka, eller så kanske du vill använda retreat formatet. Du kan utöva för dig själv eller i sällskap av vänner. För att undervisningen och utövandet ska ta rot i vårt liv, vår kropp och medvetande måste vi använda oss av vad som erbjuds och inte bara lyssna. Under retreaten utöver dagliga meditationer och föreläsningar fanns det också tillfälle att dela i mindre grupper. Detta hjälper att smälta och förstå undervisning och våra erfarenheter tillsammans. Att dela våra och lyssna till andras erfarenheter när en känsla av gemenskap och samhörighet. Om du har någon omkring dig som du kan dela dina reflektioner och erfarenheter på resans gång kan det vara väldigt hjälpsamt. Vi uppmanade också deltagarna att öva gående meditation utomhus, måltids meditation och djup avslappning.

Här är schemat vi använde för retreaten. Om du vill ta en kväll följt av två dagar för att följa retreaten kan du också lyssna på denna 30 min föreläsning för att förbereda dig.

Ytterligare material för att göra det mesta av retreaten: Här är De fem måltids kontemplationerna som vi kan läsa före måltiden; Här är verser för dagligt utövande (gathas) som vi kan använda för att påminna oss om vad vi gör och bjuda in djupt seende under dagen. För djupavslappning och ytterligare rörelser rekommenderades att Plum Village appen laddas ner.

Föreläsning från den första kvällen finns här i mp3 format. Här är en bild på tavla med huvud punkterna från föreläsningen.

Föreläsningar från den 25 och 26 april samt meditationer, läsning av texter, rörelse, långsam gående och stående meditation kan återfinnas i spellistan Interbeing retreat den 24 – 26 april 2020 på YouTube:

Här är en bild på tavla med huvudpunkter som berörts den 25 april och den 26 april.

Vi hade en fin helg tillsammans och många av oss förvånades av hur nära och verkligt det kändes att genomföra retreaten online. Jag hoppas detta material kan bidra till glädje, frid och frihet i ditt liv. Glada hälsningar Broder Jerker

Publicerad av jem_chanphapho

Startades av Jem (Chan Phap Ho) Fredhamn, våren 2020 med inspirationen att dela meditation och undervisning i medveten närvaro grundad i Thich Nhat Hanhs Plum Village tradition. Jems erfarenheter och omvandling i livet genomsyrar Hjärtats Glädjes sida och evenemang. Jem är Dharma lärare sedan 2010 och Qigong lärare sedan 2020.

Lämna ett svar

%d