En vecko lång retreat – en aktivitet per dag

En ny säsong och läsår har precis kommit igång. Sommaren är fortfarande med oss och stödjer oss med värme, grönska och ljus. Förhoppningsvis har vi fått vila och uppfriskning denna sommar. Jag skulle vilja erbjuda en gåva för att stödja ett forstatt förnynings process, en ny början med denna säsong med material från en retreat jag ledde i maj.

Varje dag kommer jag lägga till en aktivitet (den 24-30 augusti) till, föreläsningar och meditationer avlöser varandra och frågor och svar kommer på slutet. Denna retreat We already are what we want to become, tog plats online i samarbete med Mundekulla tidigare i år.

Dag 1: Introduktionsföreläsning:

om mindfulness utövande under retreaten och i våra dagliga liv 60 min, avslutas med guidad meditation om 4 närande kvaliteer inom oss 15 min

Dag 2: Guidad meditation:

grundläggande instruktioner till sittande meditation, fokus på andning, kropp och känslor, morgon passet inkluderade också en läsning av en undervisning of 5 sätt att handskas med ilska

Dag 3: Föreläsning

inkluderar vingen av meditation att stanna upp, att nära; mindfulness som en stig ett sätt att leva; intro till Buddhistisk Psykologi och aimlessness

Dag 4: Guidad meditation

denna guidade meditation bjuder in oss att släppa taget om ansträngning och strävan, samt ideén att vi är en separat individ och tillåter oss att nära oss djupt med andning, position, glädje och frid.

Denna dag erbjuder också undervisning om ungdom och lycka som hjälper oss förstå begärets natur och objekt bättre.

Dag 5: Föreläsning

inkluderar stanna upp och den andra vingen av meditation se på djupet, rätt mindfulness, koncentration och insikt; rätt strävan ett stig av läkning och omvandling; härstamning: genetisk, andlig, land och kultur; engagerat utövande: i vårt liv och i samhället

Dag 6: Meditation, guidad och tyst

Denna 53 min meditation hjälper oss komma i kontakt med barnet och tonåringen inom oss, vår genetiska, andliga och land/kultur härstamning. Detta hjälper oss att förstå fler aspekter av oss själva och att komma i kontakt med den styrka som dessa rötter erbjuder oss. Om våra erfarenheter gör det svårt att följa denna meditation kan man komma tillbaka till andningen och inte följa guidningen eller helt enkelt välja den tysta meditationen den här gången.

Tyst meditation 30 min som börjar med chanting av kvällsversen.

Dag 7: Frågor och Reflektioner

Frågor om utövandet och situationer i livet ställdes av deltagare under online retreaten i maj. Det är inte direkt svar på frågorna, utan snarare reflektioner, aspekter att ta in och begrunda, sätt att fokusera och träna. Några av frågorna berör relationer med partner och familj samt kollegor som inte är intresserade av mindfulness, inte håller samma värderingar; hur kan vi träna oss att släppa kontroll och lära oss övervinna hinder som begränsar oss; hur tränar vi med övningar som kan kännas som de vidrör djupt lidande i oss.

Publicerad av jem_chanphapho

Startades av Jem (Chan Phap Ho) Fredriksson, våren 2020 med inspirationen att dela meditation och undervisning i medveten närvaro grundad i Thich Nhat Hanhs Plum Village tradition. Jems erfarenheter och omvandling i livet genomsyrar Hjärtats Glädjes sida och evenemang. Jem är Dharma lärare sedan 2010 och Qigong lärare sedan 2020.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: