Meditations retreat: Stanna upp och Se på djupet

Anmälan har nu stängt för detta evenemang.

Lördag-Söndag, den 3-4 april, kl 10:00-16:00

Det finns 6 platser att boka i lokalen på Hälsans Hus, Fjällgatan 23B i Stockholm. Det går också bra att anmäla sig och delta online via Zoom.

Här hittar du retreat schemat för helgen! Välkommen

Denna två dagars retreat kommer att ledas av Jem Fredriksson (Dharma namn: Chan Phap Ho) har varit Dharma lärare inom Plum Village Community of Engaged Buddhism sedan 2010. Mellan 2003 och 2020 levde han som munk i traditionen. Zen mästaren Thich Nhat Hanh är hans lärare. Sedan 2020 är han bosatt i Sverige.

Erfarenheter från tidigare online retreat led av Jerker / Jem / Chan Phap Ho:

Denna retreat var utmärkt i sitt upplägg, sitt innehåll och med detta genomförande. Jag hoppas det kommer fler online retreater framöver. Retreat online ger andra och delvis nya erfarenheter vid sidan om retreater på meditationsgård. Varmt tack för dessa berikande dagar.

Att göra en retreat online har för mej varit mycket värdefull för att förstärka min positiva känsla för mitt nya hem och dess omgivningar.

Fokus på retreaten kommer vara att lära oss om och öva meditationens två vingar stanna upp (samatha) och se på djupet (vipasyana). Retreat sammanhang, undervisning och guidade meditationer kommer nära vårt välbefinnande och hjälpa omvandla våra svårigheter.

Under retreaten kommer vi att meditera sittandes, liggandes, gåendes och i rörelse. Det kommer finns inslag av kreativa uttryck i bild och rörelse. Dharma föreläsningar om förståelse och kärlek kommer att erbjudas. Det blir tillfällen att reflektera över och dela våra erfarenheter både individuellt och i grupp. Det kommer att ges tillfälle att ställa frågor. Vi kommer erbjudas sätt att ta med oss utövandet in i våra dagliga liv samt engagera närvaro i våra handlingar i världen.

Enskilda möten kommer inte att erbjudas under denna retreat.

Detta är inte ett terapeutiskt sammanhang och det kräver en mental och känslomässig stabilitet för att delta.

Delta online på Zoom för 1,000 kr, eller i lokalen på Hälsans Hus för 1,200 (bara 6 platser, först till kvarn…) Betalnings alternativ: Swish: 072 044 7897 (endast betalning), överföring till bankkonto (be om konto nummer i meddelande rutan i anmälan), eller PayPal under anmälningsformuläret. Kostnad inkluderar moms, Hjärtats Glädje är en registrerad näringsverksamhet och är F-skatt och moms pliktig. Notera i meddelandet av anmälan om du vill ha kvitto.

Publicerad av jem_chanphapho

Startades av Jem (Chan Phap Ho) Fredriksson, våren 2020 med inspirationen att dela meditation och undervisning i medveten närvaro grundad i Thich Nhat Hanhs Plum Village tradition. Jems erfarenheter och omvandling i livet genomsyrar Hjärtats Glädjes sida och evenemang. Jem är Dharma lärare sedan 2010 och Qigong lärare sedan 2020.

En tanke på “Meditations retreat: Stanna upp och Se på djupet

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: