Närvarons ljus läker

Att spendera oplanerad tid i naturen hjälper mig att komma i djup kontakt med livet, vilket hjälper insikter att uppstå. Efter snöfall och frysgrader blir det tydligt hur solens strålar tinar upp, erbjuder flöde och liv.

Medveten närvaro (mindfulness) kan vi tala om som ett ljus. Ett ljus som kan lysa upp vårt liv. Denna kapacitet finns i oss alla men behöver likt all annan förmåga användas för att utvecklas och stärkas. I kommande workshops och retreat i mars och april, kommer jag erbjuda tillfälle till just detta: att lära oss om, tillämpa och utveckla vårt ljus. När ljuset förstärks behöver vi inte vara rädda att närma oss våra svårigheter och mörker.

Jag har också för avsikt att erbjuda undervisning och meditationer gratis. Här kommer en guidad meditation, 18 min, för att komma tillbaka till vår andning, tillåta oss att stanna med andningen så att den naturligt kan bli djupare och långsammare, vilket hjälper oss att känna mer lugn och lätthet i kropp och sinne. Från denna plats i oss blir det enklare att observera vad som kommer och går med acceptansen av ett ömt leende. Vi kan släppa taget och behöver inte oroa eller irritera oss i onödan, livet uppenbarar sig på många sätt. När vi är i liv i denna innevarande stund kan vi komma i kontakt med det underbara i stunden.

Det handlar inte om att vara bra på att meditera, men att rikta vår uppmärksamhet till valt objekt och gång efter gång återvända. Att sinnet färdas i alla riktningar är en stark vana, men vi kan träna om oss, vilket kommer möjliggöra mer frid, glädje, kärlek och frihet att infinna sig i vårt liv. Utövandet är en vandring, en utforskning, följ med!

Publicerad av jem_chanphapho

Startades av Jem (Chan Phap Ho) Fredriksson, våren 2020 med inspirationen att dela meditation och undervisning i medveten närvaro grundad i Thich Nhat Hanhs Plum Village tradition. Jems erfarenheter och omvandling i livet genomsyrar Hjärtats Glädjes sida och evenemang. Jem är Dharma lärare sedan 2010 och Qigong lärare sedan 2020.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: