Kärleksfull vänlighet – Maitri

Vi vill alla erfara kärlek. Kärlek lyser upp vårt liv, ger mening och djup till våra relationer. Det är dessutom nyttigt för oss, Vår kropp mår bra av att känna kärlek, vänlighet och omsorg. På vår dödsbädd funderar vi om vi har älskat? Det är en naturlig del av livet, eller kanske livet själv. Det är någonting som vi talar om och längtar efter så, men vet vi vad det är?

Jag kommer fortsätta att erbjuda video bloggs på detta ämne. Inom Buddhismen talas om fyra aspekter av kärlek: Kärleksfull vänlighet – Maitri, Medkänsla – Karuna, Delad glädje – Mudita, och Inklusivitet-Equalimity.

Mindfulness (medveten närvaro) är en energi som bringar uppmärksamhet och medvetenhet till vad som är inom och omkring oss. Det har också vänlighet i sig, mindfulness blir som ett livsgivande ljus och värme som hjälper läkning och växt.

I denna video blogg erbjuder jag 20 min undervisning på detta ämne, följt av en guidad meditation (börjar vid 21 min) med fokus på kärleksfull vänlighet och videon avslutas med en sång (börjar vid 28 min):

Evenemangs sidan kan du hitta retreater under april och maj, vilket kommer hjälpa att fördjupa vår lycka och frid. Välkommen!

Publicerad av jem_chanphapho

Startades av Jem (Chan Phap Ho) Fredriksson, våren 2020 med inspirationen att dela meditation och undervisning i medveten närvaro grundad i Thich Nhat Hanhs Plum Village tradition. Jems erfarenheter och omvandling i livet genomsyrar Hjärtats Glädjes sida och evenemang. Jem är Dharma lärare sedan 2010 och Qigong lärare sedan 2020.

En tanke på “Kärleksfull vänlighet – Maitri

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: