En gåva från hjärtat

Dana, eller generositet, gåva från hjärtat, är ett sätt att öva som kan hjälpa oss överkomma våra svårigheter. Dana kan hjälpa oss känna en ökad tacksamhet för allt vi har. Vi kan dela med oss av vår tid, energi och tillgångar. Sätten vi kan göra detta är oräkneliga! I dag tog jag ut min cykel från vinter förvaring. Första turen blev en vända ner till Gamla stan för lunch med en god vän. När jag svängde av vinkade en kvinna som kom rullade förbi bakom mig och tackade för draghjälpen jag erbjudit hela vägen från uppförslöpan av Götgats backen. Hon gav mig en gåva, av spontan mänsklig kontakt med en så kallad främling vilket är särskilt hjärtevärmande dessa dagar. Jag hade ju utan att veta det givit henne gåvan av en enklare färd. Det är enkelt att förgylla vår egen och andras tillvaro med verkliga möten och gåvor av vad vi har.

Den senaste månaden har jag provat några nya sammanhang och former för att erbjuda undervisning och övning som hjälper oss att anlända hem till oss själva och denna stund. Jag erbjöd introduktions sessioner med instruktioner och ett antal olika övningar och meditationer för att komma i kontakt med medveten närvaro. I en utforskande serie följdes en grupp åt i tre veckor i rad för att öva konsten att komma tillbaka till oss själva och uppleva våra liv från en grundad och öppen plats, ett icke reaktivt tillstånd, som ger oss tillfälle att börja ha mer valfrihet i hur vi agerar i situationer och i relationer. Tre stegs raketen avslutades i helgen när jag ledde en två dagars, dags retreat på Hälsans Hus och online, med temat Stanna upp och Se på djupet, som är meditationens två vingar. Jag hoppas dessa också erbjudit en drag hjälp för de som deltagit.

Nu skulle jag vilja dela med mig av undervisning på 20 minuter från den första dagen med fokus att sakta ner, lugna, stanna upp, vila och nära:

Jag kommer fortsätta att dela dessa workshops/retreat varje termin, som ett slags basutbud online.

I vår kommer jag också undervisa och leda retreat på Mundekulla retreatcenter (29 april . 2 maj) och börjar leda meditationer och dags retreater (den 18 april och 22 maj) på plats i Helsingborg. På Evenemangs sidan kan du hitta detaljer om dessa.

Vilka gåvor har du tagit emot och givit idag!?

Publicerad av jem_chanphapho

Startades av Jem (Chan Phap Ho) Fredhamn, våren 2020 med inspirationen att dela meditation och undervisning i medveten närvaro grundad i Thich Nhat Hanhs Plum Village tradition. Jems erfarenheter och omvandling i livet genomsyrar Hjärtats Glädjes sida och evenemang. Jem är Dharma lärare sedan 2010 och Qigong lärare sedan 2020.

Lämna ett svar

%d