Kärlek: glädje och delad glädje

Denna vecka på fullmånen firas Vesak, födelsen av Siddharta Gautama, som kom att kallas Buddha från Shakya klanen. Detta är ett tillfälle att glädjas. Både till minne av en fantastisk människa och lärare, samt åt vår inneboende kapacitet att vakna upp. Buddhas undervisning kallas Dharma och innehåller både förståelse och kärlek. Dessa kvalitéer frodas i samspel med varandra. Med fördjupad förståelse blir kärleken mer lämplig och med kärlek kommer en vilja att förstå bättre.

I denna video blogg erbjuder jag ytterligare undervisning av Dharma med fokus på glädje och hur vi kan glädjas med varandra. Kärlek och denna aspekt av glädje kan utvecklas och växa utan begränsningar, om vi tillåter den och när den.

I juli kommer jag erbjuda en timmes meditations och undervisnings sessioner på donations basis. Mer information om dessa Fem Fantastiska Fredagar hittar du här!

Publicerad av jem_chanphapho

Startades av Jem (Chan Phap Ho) Fredhamn, våren 2020 med inspirationen att dela meditation och undervisning i medveten närvaro grundad i Thich Nhat Hanhs Plum Village tradition. Jems erfarenheter och omvandling i livet genomsyrar Hjärtats Glädjes sida och evenemang. Jem är Dharma lärare sedan 2010 och Qigong lärare sedan 2020.

Lämna ett svar

%d