En blomstrande tid

Omkring oss slår otaliga blommor ut i alla tänkbara färger och former. Vi kan se oss själva som en blomma, en växt eller ett träd i mänsklighetens trädgård. Har vi hittat oss själva i vår styrka och potential? Har vi tillgång till våra djupa rötter, stabila stam och vidsträckta grenar? Slår vi ut i vår prakt?

Vi går in i sommar månaderna som många av oss har längtat efter. Det är så härligt när dagarna blivit långa, succesivt varmare och växter är i full växt. Vi har också en inre väderlek, klimat och årstider. Det senaste året har vi haft en lång vinter, en tid att spendera tid hemma med ett fåtal personer. Detta kan hjälpa oss att vila, reflektera och gå djupare in i vårt inre liv och i våra relationer. Denna tid är mer expansion tillgänglig och med nya rekommendationer nyligen, kommer fler evenemang där vi träffas utan skärmar som medium, att möjliggöras i sommar.

För mig känner jag att med ett år tillbaka i Sverige och snart ett år efter att jag lämnat munklivet har livet och hälsan stabiliserats tillräckligt för att öppna upp ytterligare några dörrar för att verka för denna fördjupning och blomstring inombords och i våra liv, oavsett väder och vind. Detta tar sig ett par uttryck… Retreater och kurser under året läggs alltid upp under Evenemang, så här kan du få en överblick av vad jag erbjuder. Jag kommer vara på Böda Sand camping på Öland den 4-13 juni och jag kommer delta i Mundekulla gatherings den 6-10 och 11-15 augusti i Småland.

Jag kommer dessutom att erbjuda tillfällen att öva medveten närvaro tillsammans i juli: Fem Fantastiska Fredagar mellan kl. 17-18. Mer information om detta och anmälan!

En ny gren av Hjärtats Glädje är också att öppna upp mig för inbjudningar att ge föreläsningar, leda workshops och retreater på olika platser och olika sammanhang. Jag börjar också ta emot individuella sessioner både i person och online. Mer information om allt detta kan du finna under Tjänster.

Då och dä erbjuder jag också undervisning och evenemang på engelska, under Sun of Wisdom – här är den hemsidan!

Att komma tillbaka till andningen som vi erfar den i kroppen hjälper att integrera våra erfarenheter, så att vi kan hålla lugn och öppenhet en regnig dag med åskoväder, att inte ojja oss när solen inte kommer genom molnen lika mycket som vi hoppats, när vattnet är kallt eller myggen surrar. Att vara uppmärksam på andningen kan vi använda som ett ankare för att förena oss, kropp och medvetande i stunden, i våra erfarenheter och våra aktiviteter. En härlig guidad meditation är att med in och utandning använda dessa nyckelord för att rikta vår uppmärksamhet: in-ut, djup-långsam, lugn-lätthet, ler-släpper tager, denna stund-underbara stund. Om vi har denna tillflyktsort och perspektiv med oss, så kan sommaren kännas väldigt lång och fantastisk, oavsett den inre och yttre väderleken dag för dag!

Publicerad av jem_chanphapho

Startades av Jem (Chan Phap Ho) Fredriksson, våren 2020 med inspirationen att dela meditation och undervisning i medveten närvaro grundad i Thich Nhat Hanhs Plum Village tradition. Jems erfarenheter och omvandling i livet genomsyrar Hjärtats Glädjes sida och evenemang. Jem är Dharma lärare sedan 2010 och Qigong lärare sedan 2020.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: