Inklusivitet – en aspekt av verklig kärlek 4(4)

Här kommer en 23 minuters undervisning om Upeksha, Equanimity, Inklusivitet, som hjälper oss expandera vår omsorg och kärlek till allt fler aspekter av oss själva och fler varelser. Det är vad Jesus uppmanar oss till med att älska våra fiender. När gränser för vår kärlek expanderar kan vi vara lyckligare för vi kämpar inte mot livet lika mycket. När vi lär oss känna igen gränserna inom oss finns en möjlighet att välja att gå i läknings och växts riktning. Min lärare Thay (Thich Nhat Hanh) har ofta utmanat oss att se hur stort vår hjärta är. Om vi lider mycket kanske det beror på att vår hjärta bara har en jordnöts omfattning.

I Buddhas undervisning om kärlek återfinns detta stycke, som inspirerar mig djupt:

Såsom en mor älskar och skyddar sitt enda barn, med risk för sitt eget liv, så skall vi vårda gränslös kärlek och erbjuda den till alla levande varelser i hela kosmos. Vi skall låta vår gränslösa kärlek genomströmma hela universum, uppåt, nedåt och rakt igenom. Vår kärlek kommer inte att veta av några hinder. Våra hjärtan är fullständigt fria från hat och fiendeskap. Så länge vi är vakna ska vi fortsätta rikta vår uppmärksamhet på kärleken i vårt eget hjärta, vare sig vi står, går, sitter eller ligger. Detta är det ädlaste sättet att leva.

Kärlek kommer vara temat för retreaten jag kommer leda på Mundekulla retreatcenter den 28-31 oktober i år: Kärlek – vi alla längtar efter: Kom i kontakt med förståelse och kärlek på livets stig

Mer information och anmälan till denna retreat hittar du här!

Med kärleksfulla hälsningar Jem/ Chan Phap Ho

Publicerad av jem_chanphapho

Startades av Jem (Chan Phap Ho) Fredriksson, våren 2020 med inspirationen att dela meditation och undervisning i medveten närvaro grundad i Thich Nhat Hanhs Plum Village tradition. Jems erfarenheter och omvandling i livet genomsyrar Hjärtats Glädjes sida och evenemang. Jem är Dharma lärare sedan 2010 och Qigong lärare sedan 2020.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: