Sommarens gåvor och höstens möjligheter

Det känns väldigt starkt för mig att en ny tid, full av liv, stabilitet och möjligheter, infinner sig. En av dessa perspektiv är att dessa dagar är det ett år sedan jag lade ner mina munk löften, som varit mitt liv sedan februari 2003. För ett år sedan precis som 18 år tidigare då jag bestämde mig att bli munk var det naturligt och enkelt att ta ett stort steg. Det fanns klarhet och förankring djupt inombords. Dessutom var villkoren tillräckliga för dessa i mångas syn drastiska val och livs förändringar. Min lärare Thay (Thich Nhat Hanh) har skrivit många kalligrafier för att inspirera och påminna oss om konsten att leva medvetet. En av mina favoriter är “Be a Real Human being” och detta är min stig i livet.

workshop på Mundekulla 2021

Sedan hösten 2020 har jag ägnat mer energi åt att dela med mig och Hjärtats Glädje har haft fler evenemang. I somras erbjöd jag en timmes övning och undervisning under fem fredagar i juli på temat de fem krafterna. Nedan delar jag med mig av en meditation och Dharma delning från den fjärde sessionen: Koncentration. De senaste två veckorna har jag varit på Mundekulla retreatcenter i Småland för att undervisa och hjälpa till med de två gatherings som hölls. Det var en härlig blandning av musik, meditation, öppna människor, utsökt vegansk mat, workshops, omvårdande natur, yoga och lite till… Nedan kan du ta del av två workshops jag ledde där: “Mindfulness – en konst i dagliga livet” och “Meditation i rörelse”. Dessa är de främsta sommar gåvor jag vill erbjuda så här när skolorna startar upp och en ny termin börjar.

I höst öppnas dörren upp för individuella sessioner (via Zoom eller i Helsingborg). Termins starts rabatt (20%) erbjuds för första sessionen om den bokas in under september. Jag är dessutom öppen att utforska inbjudningar att ge föreläsningar, workshops eller retreater där du befinner dig, med vänner, på en arbetsplats, inom en organisation etc. Dessa kan genomföras både online och i person, på svenska eller engelska. Mer information om dessa tjänster hittar du just på sidan Tjänster.

Höstens program har också börjat formas med allt från en och en halv timmes introduktion till mindfulness i dagliga livet (Zoom och på plats i Helsingborg) till en retreat på Mundekulla torsdag till söndag. Det finns många möjligheter däremellan och kanske någon av dessa evenemang tilltalar just dig. Du hittar listan fram till slutet av oktober under Evenemang.

Välkommen att lyssna till ljud och video nedan! Välkommen att öva med mig i Hjärtats Glädje i höst! Må insikten och kärleken inom dig gro och skina. Jem / Chan Phap Ho

Finns en önskan att bidra till mina omkostnader och Hjärtats Glädjes evenemang tas donationer gärna emot. En gåva, dana, är energi av generositet som strömmar ur hjärtat naturligt. Erbjud en gåva här via PayPal.

Meditation med fokus på fördjupad kontakt med andning i kroppen.
Dharma delning med fokus på teckenlöshet, en Dharma dörr av frihet.

Publicerad av jem_chanphapho

Startades av Jem (Chan Phap Ho) Fredhamn, våren 2020 med inspirationen att dela meditation och undervisning i medveten närvaro grundad i Thich Nhat Hanhs Plum Village tradition. Jems erfarenheter och omvandling i livet genomsyrar Hjärtats Glädjes sida och evenemang. Jem är Dharma lärare sedan 2010 och Qigong lärare sedan 2020.

Lämna ett svar

%d