En våg på kärlekens hav

Under året har jag spelat in fyra video bloggar (runt 30 min vardera) på temat verklig kärlek inom buddhistisk undervisning. Kärleksfull vänlighet, medkänsla, delad glädje och inklusivitet gillar jag att använda på svenska. De kallas även Brahmaviharas, Gudarnas boning, Omätbara medvetande tillstånd.

Dessa kvalitéer har inspirerat mig genom mina år som buddhist munk. De hjälper mig att komma närmare Jesus undervisning om kärlek, att behandla andra som jag själv vill bli behandlad, älska min granne som mig själv. Min lärare Thich Nhat Hanh har delat att Buddhan av kärlek, Maitrea, kommer att manifestera som en gemenskap. Detta är möjligheten vi har på denna dyrbara planet vid detta tillfälle: att läka vår skuld, skam och rädsla, vår separation, att öva oss i och växa i kärlekens många uttrycks sätt. Därför vill jag erbjuda dessa fyra inspelningar i en spellista och erbjuda en retreat på temat om ett par veckor: Kärlek vi alla längtar efter. Retreaten genomförs på Mundekulla retreatcenter, den 28-31 oktober, och det går fortfarande att anmäla sig!

Genom att nära kärlek inom mig, har jag genom året fått det lättare att även ta emot kärlek, som vi alla erbjuds på otaliga sätt hela dagarna. Vi får liv av våra föräldrar och otaliga tidigare generationer, luften, vattnet, växtligheten, solen etc. Jag kan ofta känna hur liv är kärlek och hur kärlek när livet i alla dess uppenbarelser. Att rikta vänlighet och medkänsla inåt till de aspekter av mig, inre barn och tonåring som gått igenom svårigheter, som inte känt sig tillräckliga, har varit oerhört läkande. Detta har också möjliggjort att det är enklare för mig att släppa in andra i mitt liv och hjärta.

Jag hoppas dessa videos kan vara till nytta och för de som vill gå vidare och fördjupa blir retreaten senare i månaden en fantastisk resa. I glädje och kärlek _()_ Jem

Publicerad av jem_chanphapho

Startades av Jem (Chan Phap Ho) Fredriksson, våren 2020 med inspirationen att dela meditation och undervisning i medveten närvaro grundad i Thich Nhat Hanhs Plum Village tradition. Jems erfarenheter och omvandling i livet genomsyrar Hjärtats Glädjes sida och evenemang. Jem är Dharma lärare sedan 2010 och Qigong lärare sedan 2020.

En tanke på “En våg på kärlekens hav

  1. Tack!
    Jag har inte möjlighet att delta under helgen i Mundekulla, men har deltagit i tidigare retreater, online och på plats. Det du förmedlar har jag stor nytta av och är tacksam för 🥰

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: