December gåva – Tre Livestreams

En ny säsong är här och nya upplevelser och insikter möjliggörs! För att bidra till energin av generositet som december erbjuder, skulle jag vilja dela dessa tre livestreams (länkar nedan). Dessa kommer hjälpa oss komma hem till oss själva så att vi på ett verkligare sätt kan vara där med andra. Generositet har många uttryckssätt och dessa gåvor öppnar upp oss för de und livet erbjuder oss i varje stund. Inspiration för meditationer och undervisning i dessa sessioner kommer ur buddhistisk psykologi som även kallas endast medvetande skolan. Lite mer om min inspiration till dessa sessioner i denna 3 min video:

Torsdag den 2 december kl 19-20, Möte med Livet genom Sinnenas Portar, kommer temat vara kring våra sinnesintryck och medvetande baserat på dessa. När vi verkligen ser eller hör kan vi vara i kontakt med livet som det är. När vi ser, hör osv. hinner ofta våra uppfattningar och sinne med att blanda sig i och skapa en förvanskad bild. I stället för att uppleva livet på riktigt upplever vi våra tidigare erfarenheter och inlagringar. Vi släpper även in mycket intryck obemärkt och dessa har ändå en påverka på oss. I denna Livestream kommer meditation och undervisning hjälpa oss att komma närmare livet och alla dess gåvor!


Tisdag den 7 december kl 19-20, kommer temat vara kring vårt sinnesmedvetande och ego. Vi kommer fortsätta utforska vad som står i vägen för ett verkligt möte med livet som det är. Vi kommer även få inspiration att förlita oss på vårt medvetandes kapacitet till omvandling. Vi utforskar hur vår närvaro och fria vilja kan utvecklas för att möjliggöra denna omvandling. Från denna plats kan vi komma i kontakt med vår djupare längtan och drivkraft i livet.


Onsdag den 15 december kl 19-20, kommer temat vara kring vårt djupare medvetande (förråds/jord medvetande). Vi utforskar hur alla våra tidigare erfarenheter och all vår potential finns tillgänglig för oss. Vi ges tillfälle att komma tillbaka till och ta vår tillflykt till denna djupare plats av varande, som inte dras i motsatser utan håller alla erfarenheter och potentialer. När våra olika lager av medvetande fungerar mer naturligt kommer våra inneboende kvalitéer av glädje, frid, kärlek och frihet enklare och oftare komma till uttryck och berika våra liv.

Dessa tre Livestreams erbjuds fritt från hjärtat och kommer finnas kvar på YouTube kanalen som en tillgång. Om du skulle vilja stödja Jem och Hjärtats Glädje med en frivillig gåva kan det göras via PayPal.

Publicerad av jem_chanphapho

Startades av Jem (Chan Phap Ho) Fredriksson, våren 2020 med inspirationen att dela meditation och undervisning i medveten närvaro grundad i Thich Nhat Hanhs Plum Village tradition. Jems erfarenheter och omvandling i livet genomsyrar Hjärtats Glädjes sida och evenemang. Jem är Dharma lärare sedan 2010 och Qigong lärare sedan 2020.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: