Frukter av inspiration, erfarenhet och generositet

Hej kära vänner! Jag hoppas ni har det bra under denna mörka och på många sätt utmanande tid. Själv märker jag att det idag är än viktigare var jag lägger min tid och energi. Jag ställer mig ofta frågan tyst inombords: “vad vill jag bidra med i världen?” “vilka personer, platser och aktiviteter vill jag fylla mitt liv med?”. Givetvis är det saker vi behöver göra för att kunna ha ett fungerande liv. Jag försöker inkludera en förståelse av nödvändigheter även de saker som tar emot, exempelvis bokföring. Med medveten närvaro skrider alla slags vardags handlingar fram i ett nytt ljus, mer livskraft och tillfredsställelse blir tillgängligt. Mitt sätt att förhålla mig förändrar situationen och min upplevelse av den. Att välja vad och hur vi möter Livet aktiverar vår fria vilja, vår inre drivkraft. Detta är livsviktigt!

Början av ett nytt år är en viktig och stark tid då vi kan få hjälp av skiftningar i naturen, början av en ny termin, och vara klara över vår riktning framåt.

För ett par månader sedan kom idén om en sju veckors kurs upp. Jag sög på karamellen ett tag… jag gillar antalet 7, som dagar i veckan. Dessutom blir 7 veckor med 7 dagar, 49 vilket är ett signifikant nummer inom Buddhism, verklig omvandling blir möjlig. Jag känner en inspiration att utforma och erbjuda en längre och mer djupgående kurs, som man ändå kan delta i hemifrån. Inspirationen ledde till eftertanke och min erfarenhet från 18 år som munk och övning i livskonst i nuet (the art of mindful living, the art of happiness, the art of suffering), började gro och en första karta tog form. Efterhand har innehåll och omfattning klargjorts och material har börjat spelas in. Det är en inspirerande och meningsfull process för mig att spendera mycket tid, energi och omsorg i att bygga upp denna kurs, som kommer finnas tillgänglig med början i det nya året.

Här delar jag lite om innehållet i denna kurs:

Om du eller någon du känner är intresserad titta gärna närmare här för: Mer information och anmälan! Kuren kommer påbörjas fredag den 14 januari, men man kan anmäla sig när det passar. Fram tills den sista januari 2022 erbjuds kursen till rabatterat pris. Detta kan hjälpa att hitta vår riktning och fördjupa vår kärlek och förståelse 2022.

Välkomna! I ljus och värme Jem (Chan Phap Ho)

Publicerad av jem_chanphapho

Startades av Jem (Chan Phap Ho) Fredhamn, våren 2020 med inspirationen att dela meditation och undervisning i medveten närvaro grundad i Thich Nhat Hanhs Plum Village tradition. Jems erfarenheter och omvandling i livet genomsyrar Hjärtats Glädjes sida och evenemang. Jem är Dharma lärare sedan 2010 och Qigong lärare sedan 2020.

Lämna ett svar

%d