Biografi

Jag heter Jerker Fredriksson, men kallas även Jem, mitt Dharma namn är Chan Phap Ho. Jag växte upp i Stockholm. Jag började meditera under min studietid i Lund. 1997 tog jag min jur kand examen. Efter några år arbetandes i Stockholm lämnade jag arbete för ett sabbatsår. Resor ledde mig till pilgrimsorter i Indien och blev en utsträckt retreat erfarenhet. I Bodhgaya upptäckte jag Thich Nhat Hanhs böcker och bestämde mig för att åka till Plum Village, Frankrike. 

I maj 2002 anlände jag hem i Plum Village. Efter många retreater och månader av liv i gemenskapen bestämde jag mig för att ansluta som munk. Jag var munk mellan 2003-2020. Denna tid ledde mig ut i världen för undervisnings resor med min lärare och gemenskap. 

Mellan 2006 och 2020 bodde jag i vackra Deer Park Monastery, där jag var abbot under åren 2010-2020. 

2004 erhöll jag de 14 Medvetande Träningarna och blev medlem i Community of Interbeing, vår version av Bodhisattva löften, vilket jag fortsätter. 

2010 erhöll jag lärar lampan av Thich Nhat Hanh, viket var en legendarisk erfarenhet. Sedan dess har jag givit föreläsningar och lett retreater i många delstater i US, i Canada och i Sverige. Jag var varit mentor åt yngre munkar och erbjöd klasser för dem. Att få vara delaktig i någons läkning, omvandling och växt är en dyrbar gåva.

Efter att ha varit allvarligt sjuk i cancer 2018-2019, från vilket jag har tillfrisknat har jag bestämt sig för att fortsätta att leva i Sverige. Jag fortsätter att utöva och undervisa och delar sin glädje, frid, kärlek och frihet på Hjärtats Glädje (WordPress och Facebook), och på engelska genom Sun of Wisdom (WordPress och Facebook).

Att inkludera natur, rörelser samt kreativt uttryck tycker jag är viktiga element i livet och konstarten av medveten närvaro.

Jag är i en kärleks relation med Emma Holmlund, som driver Inre Frihet. Vårt möte och relation ger mig mycket näring och inspiration på kärlekens och förståelsens väg. Emma är utbildad i Familjekonstellationer, TRE (Tension/Trauma Release Excercise) och EFT Tapping och erbjuder workshops och sesssioner. Emma har mycket erfarenhet i dessa modaliteter och är En guide på vägen från oro, stress och trauma.

%d bloggare gillar detta: