Vecka 4 – Den inre ön av stillhet

Vi vill fortsätta utveckla vår kapacitet till glädje och frid i våra liv. Vi vill också nära stabilitet samt modet att möta våra svårigheter på ett sätt att dess värde och budskap kan användas. För att gå i denna riktning är det nödvändigt att kunna lugna och stilla oss själva, att hitta utrymme och närvaro inombords.

Som vanligt kan det vara hjälpsamt att börja lyssna på undervisningen. Om du har en anteckningsbok eller papper med dig kan du skriva ner om det är något särskilt som berör. Du kan givetvis gå tillbaka till undervisningen senare och det är hjälpsamt att vara öppen och receptiv att ta emot budskapet och energin.

Jag kommer tillbaka till min inre ö, en plats av stillhet.

Den inspelade meditationen kan vara bra att lyssna på varje dag om du har tid och utrymme. Om någon av de olika övningar som meditationen erbjuder tilltalar dig, kan de användas i dagliga livet också. Jag har exempelvis använt: lugn-lätt, ler-släpper taget, många gånger när jag känt mig osäker och nervös.

in-ut, djup-långsam, lugn-lätt, ler-släpper taget, denna stund-underbara stund

Det kan vara vettigt att låta undervisning och meditation landa in i dig ett par dagar innan du börjar med övningen. Det är upp till dig och dessa tre element stödjer varandra, så följ din inspiration och glädje i att öva.

mobil telefon meditation

Veckans kalligrafi:

Du får gärna ladda ner detta material så att du har det tillgängligt när det passar dig. Om du har frågor eller funderingar som kommer upp under veckan, hör gärna av dig per e-post.

I stunden – Jem

%d bloggare gillar detta: