Allt behöver näring för att leva och frodas, 27-30/10 2022

Jem (Chan Phap Ho) är Dharma lärare i Thich Nhat Hanhs Plum Village tradition sedan 2010, (munk i tradition 2003-2020). Jem leder denna retreat och kommer erbjuda undervisning med fokus på näringsämnena: ätbar mat, sinnesintryck, viljekraft och medvetande. Detta grundas i medveten närvaro, som hjälper alla delar i oss lugna och klarna. Med denna grund kan vår kärlek och förståelse naturligt utvecklas.

Stilla morgon vid källsjön på Mundekulla hösten 2021

Sagt om Jems tidigare retreater:

“Jem förmedlade så mycket klokskap och mycken levnadsvisdom.”

“Blir avslappnad bara av att höra Jems sätt att tala och av det lugn han utstrålar.”

“Jag upplevde retreaten som mycket genuin, omsorgsfull, varm och kärleksfull. Balansen mellan sittande, liggande, gående övningar och mellan att vara stilla eller i medvetna rörelser var väldigt väl komponerat..”

Datum 27-30 oktober 2022

Incheckning kl 16.00 -18.00. Middag kl 18.00
Retreaten inleds kl 19.30
Retreaten avslutas vid 16-tiden på söndagen.
Jem leder meditation under retreat våren 2021 på Mundekulla
Emma leder EFT tapping under Mundekulla festivalen 2021

Emma Dinmali har mediterat sedan tonåren och har förkovrat sig inom olika läkande traditioner i ett tjugotal år. Hon verkar som terapeut och leder workshops och kurser i Familjekonstellationer, EFT (Emotional Freedom Technique) tapping och TRE, under Inre Frihet: Läs mer här

Jem och Emma leder tillsammans på Mundekulla påsken 2022
Modiga gänget från påsk retreaten 2022

Välkommen på denna tre dygns resa i andan av: Jag har kommit fram, kommit hem, på natursköna Mundekulla retreatcenter utanför Emmaboda.

Torsdag 27/10 kl 16 till Söndag 30/10

Temat på denna retreat grundas i Buddhas undervisningen om de Fyra näringsämnena, nämligen mat och dryck, sinnesintryck, drivkraft samt medvetande.

Denna retreat är grundad i Thich Nhat Hanhs Plum Village tradition av engagerad och tillämpad buddhism. Alla är välkomna att delta oberoende av tidigare erfarenhet, livs- och andliga åskådningar, ålder, etnicitet, kön, eller sexuell orientering. När en grupp människor kommer samman bildas en gemenskap av öppenhet och omsorg, som när glädje, frid, kärlek och frid i oss alla.

Utövandet av medvetenhet, av närvaro är en mänsklig kapacitet. Vi behöver inga trossatser för att öva på att låta våra tankar, ord och handlingar impregneras av närvaro. Vi måste själva omsätta undervisning och instruktioner för att ha våra egna erfarenheter av igenkännande, erkännande, acceptans, omfamning, släpp taget och se på djupet. Detta är en process av läkning och växt.

Under retreaten kommer vi att nära vår medvetenhet i sittande, liggande, stående och gående meditation, delnings grupper där vi lyssnar och delar från hjärtat, måltider i tystnad, tid i natur och i rörelse. Undervisning kommer hjälpa oss att förstå vår lycka och lidande och dess tillkomst bättre. Vi kommer fördjupa förståelsen att det vi när i våra liv och medvetande växer. Vi övar oss att ta god hand om våra utmaningar och låta vår djupa längtan och drivkraft inspirera våra handlingar och övande.

Emma Dinmali kommer erbjuda Tension/Trauma Release Exercises (TRE). TRE hjälper kroppen att släppa tag om gammal och ny stress genom naturlig skakning. Vi kommer att använda tekniken för att stödja en djupare vila in i närvaron i kroppen. Mer om Emmas arbete på Inre Frihet.

Denna retreat inkluderar vegetariska måltider tillsammans (delvis i tystnad) som hjälper oss integrera närvaro när vi äter och samtalar med varandra. För att hjälpa en känsla av gemenskap att uppstå kommer vi ha fika pauser på eftermiddagen, samt delningsgrupper dagligen. Vi kommer inkludera någon ceremoni samt firande av vår tid tillsammans.

Under denna resa lär vi oss sätt och övningar som kan användas även hemma i vår vardag och hjälpa oss att nära vårt mod, klarhet och kärlek. Dessa är nödvändiga element i en djup omvandling och bidrag till ett nytt sätt att leva på denna dyrbara jord.

Kurskostnad

Kurskostnaden är 2450 kr (inkl moms).

Bekräftad plats erhålls när kursavgiften betalats.

Kostnad för kost och logi betalas till Mundekulla vid incheckning den 27 oktober kl 16-18.


Kostnad för “kost och logi”:

 • Enkelrum med egen dusch/wc: 3900 kr
 • Enkelrum med gemensam dusch/wc: 3450 kr
 • Del i dubbelrum med egen dusch/wc: 3300 kr
 • Del i dubbelrum med gemensam dusch/wc: 3000 kr
 • Del i trebäddsrum m gemensam dusch/wc: 2550 kr
 • Sovalkov bakom draperi (inkl madrass, täcke och kudde): 2400 kr

Information mat och boende

 • Mundekulla serverar ekologisk och vegetarisk mat och erbjuder mjölk- och glutenfria alternativ för dig som önskar. Vi kan dock inte tillgodose tillfälliga dieter.
 • Alla deltagare ska anmäla sig i receptionen vid ankomst.
 • Ta med lakan och handduk. Kan också hyras för 150 kr/set i receptionen.
 • Var och en städar sitt rum. Städning kan köpas för 300 kr per rum. För icke utförd slutstädning debiteras 400 kr.
 • Stearinljus får inte användas på rummen och husdjur får inte medfölja.
 • Gruppen hjälps åt med disk efter måltider (enstaka diskpass, working meditation).
 • Tag gärna med kläder för skogs/naturvandringar.

Resa till Mundekulla

Klicka här för information om hur du tar dig till Mundekulla.

Betalning och anmälan:

Betalning av kursavgift enligt ovan kan betalas via Swish 0707389849, meddelande: “Näring” eller genom överföring till bankkonto (skriv i meddelande i anmälan om du vill överföra betalningen så skickas bankkonto numret till dig). Skriv även under meddelande om du vill få kvitto.

Vid avbokning återbetalas kursavgift minus anmälningsavgift om 300 kr. Detta tillämpas oavsett om deltagare eller kursledare ställer in. Från den 27 september återbetalas kursavgift minus 300 kr endast i fall av sjukdom eller om helgen ställs in. Betalning sker till Hjärtats Glädje, som drivs av Jem (Jerker Fredriksson) som enskild näringsverksamhet, som är F-skatt och moms pliktig.

Anmälnings formulär:

%d bloggare gillar detta: