Qigong i Helsingborg, Nov-Dec 2022

Välkomna till dessa evenemang med Jem – Chan Phap Ho, på Samadhi meditationsstudio, Stattena, Helsingborg, hösten 2022.

Sedan mitt första år i Plum Village, som buddhistmunk 2003, har jag övat qigong. De senaste två åren i Sverige, efter jag lämnat munklivet, har jag gått lärarutbildningar inom Zhineng Qigong i Stockholm. Qigong, medvetenhet i kropp och rörelse hjälper mig vara i kontakt med livet inom och omkring mig. Det hjälper mig också att röra mig genom dagen på ett naturligare och mer avspänt sätt. Detta bringar mycket glädje till mitt liv.

Alla dessa evenemang har en grund i medveten närvaro, livskonst i nuet och erbjuder konkreta qigong rörelser, uppvärmnings rörelser och självmassage. Allt detta hjälper oss att lugna kropp och sinne, förbättra cirkulation, och komma i kontakt med mer livsenergi. Detta hjälper att mildra spänning och smärta vi redan har, såväl fysisk som emotionell. Det hjälper oss slappna av och finna vår grundning genom livet. Även våra rörelser under dagen kan genomsyras av qigong övningen, vilket erbjuder faktorer för god hälsa och livskvalité. Qigong hjälper oss att röra oss på ett naturligare sätt och vi kan använda kroppen på ett bättre sätt. Meditations och energiövningar kommer erbjudas vid varje tillfälle.

Vi kan anpassa rörelserna efter vår kapacitet. Alla är välkomna.

Qigong passen på tisdagar, kl 19-20:30, kommer fokusera på Lyft upp Qi ur Zhineng Qigong traditionen och dess fem delar. Varje pass kommer erbjuda en genomgång av alla rörelser, men djupare utforskande kommer att ske successivt under de fem passen, så det blir en fördjupning om du kan komma på flera eller alla. Varje tillfälle kommer även erbjuda uppvärmningsövningar, samt en ny meditation eller energiövning.

Workshopen lördag den 10/12, kl 10-13, kommer kombinera Qigong och Zen. Dessa tre timmar inkluderar te ceremoni, genomgång och djupdykning i Lyft upp Qi, prova på energibollen i Dra Qi, utforskande av kalligrafi och Qi-dans (fria rörelser till instrumental musik). Det kommer finnas tillfälle att dela med andra deltagare i en paus.

Kostnad för dessa tillfällen kan betalas genom Swish till:070738 9849. Vill du göra överföring till bank eller om du vill ha kvitto, skriv ner detta under Meddelande i anmälan. Verksamhet sker i enskild näringsverksamhet: Hjärtats Glädje, driven av Jem: Jerker Fredriksson, som är F-skatt och moms pliktig.

%d bloggare gillar detta: