Modet att Möta Lycka & Lidande – 14-17/4 2022

Jem (Chan Phap Ho) är Dharma lärare i Thich -Nhat Hanhs Plum Village tradition sedan 2010, munk i tradition 2003-2020). Jem kommer erbjuda meditationer (sittande, gående och liggande), qigong och undervisning som hjälper oss hitta modet att möta lycka och lidande i allt större utsträckning. Detta grundas i medveten närvaro, som hjälper alla delar i oss lugna och klarna. Med denna grund kan vår kärlek och förståelse naturligt utvecklas.

Emma (Dinmali) kommer leda sessioner med TRE (Tension/Trauma Release Exercises) och EFT (Emotional Freedom Technique) tapping. TRE hjälper kroppen att släppa tag om gammal och ny stress genom naturlig skakning. Med EFT tapping kan omvandling ske av begränsande och stressande tankar och känslor.

Stilla morgon vid källsjön på Mundekulla hösten 2021

Sagt om Jems och Emmas helger på Mundekulla hösten 2021:

”En kraftfullt, inspirerande helg med många djupa insikter som förändrade min riktning i livet. Jag kan varmt rekommendera Emma som ledare. Hon ledde gruppen på ett mjukt, tillåtande och hållande sätt, skapade tillit, samtidigt som ledarskapet var mycket tydligt.”

Det var en väldigt fin retreat. Jag känner en sån genuin omtanke och stöd från Jem som retreat ledare. Han lyckas också hitta ord på det som så många av oss kan ha svårt för att hitta men ändå omedelbart känns igen när de sägs och hörs. En väldigt bra vägledare in i tystnaden och varandet. Orden som kommer från honom bara fördjupar tystnaden och varandet.”

”Emma och Jem ledde oss denna helg med mjukhet, värme, glädje och tydlighet genom så många skikt i mig själv, en fantastisk helg. Jag lärde mig att det är precis som det ska precis här och nu.”

Datum 14 – 17 april 2022

Incheckning kl 16.00 -18.00. Middag kl 18.00
Retreaten inleds kl 19.30
Retreaten avslutas vid 16-tiden på söndagen.
Jem leder meditation under retreat våren 2021 på Mundekulla
Emma leder EFT tapping under Mundekulla festivalen 2021
Modet att vara öppen för livets gåvor!
Modet att närma sig det mörka och kalla.

Gör oss sällskap på denna tre dygns resa i läkning och växt på natursköna Mundekulla retreatcenter utanför Emmaboda.

Påskhelgen 2022

Torsdag den 14 kl 16 till Söndag den 17 april

Här är några deltagares erfarenheter med denna retreat:

Ni var fantastiska, varma och kärleksfulla och hade ett så fint samspel ihop där era olika kompetenser gav djup och mening till mig. Jag tar med mig verktyg att vara i nuet, glädjekarten, TRE, tankar om självkärlek utfrån tappingen, att jag inte kan skylla på någon annan längre, att man måste träna på glädje, vacker fin gemenskap med andra sökande människor och hopp om att i små steg kunna göra mitt liv lite mer levande och närvarande. Jag kommer gärna på retreat med er igen!

En mjuk berikande närande retreat, på så många vis så att mitt inre barn hade det tryggt och lugnt mestadels av tiden. Övande, redskap att ta med i vardagen som inspiration till övande. Hopp! Det finns vägar! Trauma är utvecklingsmöjligheter…

När vi var på Mundekulla i höstas ledde vi varsitt evenemang och fanns där för att stödja varandra och gruppens energi. Flera deltagare uttryckte önskemål om en helg som vi erbjöd tillsammans. Detta är frukten!

I denna retreat kombinerar Jem (Chan Phap Ho) och Emma (Dinmali) sina gåvor och erfarenheter. De kommer tillsammans finnas till för gruppen och bjuda in för läkning och utveckling. Läs mer om dem här: Jem – Hjärtats Glädje; Emma – Inre Frihet.

Jem kommer erbjuda stomme och grund för denna långhelg och Emma kommer erbjuda ett par sessioner per dag.

Denna retreat inkluderar vegetariska måltider tillsammans (delvis i tystnad) som hjälper oss integrera närvaro när vi äter och samtalar med varandra. För att hjälpa en känsla av gemenskap att uppstå kommer vi ha fika pauser på eftermiddagen, samt delningsgrupper dagligen. Vi kommer inkludera någon ceremoni samt firande av vår tid tillsammans.

Under denna resa lär vi oss sätt och övningar som kan användas även hemma i vår vardag och hjälpa oss att nära vårt mod, klarhet och kärlek. Dessa är nödvändiga element i en djup omvandling och bidrag till ett nytt sätt att leva på denna dyrbara jord.

Praktiska detaljer

Kurskostnad

Kurskostnaden är 2450 kr (inkl moms)

Bekräftad plats erhålls när kursavgiften betalats.

Kostnad för kost och logi betalas till Mundekulla vid incheckning den 14 april kl 16-18.


Kostnad för “kost och logi”:

 • Enkelrum med egen dusch/wc: 3750 kr
 • Enkelrum med gemensam dusch/wc: 3450 kr
 • Del i dubbelrum med egen dusch/wc: 3150 kr
 • Del i dubbelrum med gemensam dusch/wc: 2850 kr
 • Del i trebäddsrum m gemensam dusch/wc: 2550 kr
 • Sovalkov bakom draperi (inkl madrass, täcke och kudde): 2400 kr

Information mat och boende

 • Mundekulla serverar ekologisk och vegetarisk mat och erbjuder mjölk- och glutenfria alternativ för dig som önskar. Vi kan dock inte tillgodose tillfälliga dieter.
 • Alla deltagare ska anmäla sig i receptionen vid ankomst.
 • Ta med lakan och handduk. Kan också hyras för 150 kr/set i receptionen.
 • Var och en städar sitt rum. Städning kan köpas för 300 kr per rum. För icke utförd slutstädning debiteras 400 kr.
 • Stearinljus får inte användas på rummen och husdjur får inte medfölja.
 • Gruppen hjälps åt med disk efter måltider (enstaka diskpass, working meditation).
 • Tag gärna med kläder för skogs/naturvandringar.

Resa till Mundekulla

Klicka här för information om hur du tar dig till Mundekulla.

Coronastrategi

Läs om hur vi Mundekulla retreatcenter anpassar eventet med anledning av Corona här

Betalning och anmälan:

Betalning av kursavgift enligt ovan kan betalas via Swish 0707389849, meddelande: “Modet” eller genom överföring till bankkonto (skriv i meddelande i anmälan om du vill överföra betalningen så skickas bankkonto numret till dig). Skriv även under meddelande om du vill få kvitto.

Vid avbokning återbetalas kursavgift minus anmälningsavgift om 300 kr. Detta tillämpas oavsett om deltagare eller kursledare ställer in. Efter den 13 mars återbetalas kursavgift minus 300 kr endast i fall av sjukdom eller om helgen ställs in. Betalning sker till Hjärtats Glädje, som drivs av Jem (Jerker Fredriksson) som enskild näringsverksamhet, som är F-skatt och moms pliktig.

Anmälnings formulär:

%d bloggare gillar detta: