Livskonst i Nuet: workshops och qigong i Helsingborg

Min första qigong lärare var ett ceder träd utanför matsalen i Upper Hamlet, Plum Village, Frankrike i början av 2000 talet. Tidiga morgnar före meditationen kom jag till denna lärare, gjorde en form av åtta brokads av qigong och stående meditation.

Genom mina år som munk i Plum Village traditionen har jag övat mig i the Art of Mindful Living, som jag till svenska översätter som Livskonst i Nuet. Denna konst begränsar sig inte till meditations tid, utan impregnerar hela livet, om vi låter det. Det är en naturlig och mänsklig resa i läkning och utveckling.

Den här hösten kommer jag undervisa mer Qigong, främst Lyft upp Qi ur Zhineng Qigong traditionen. Det är mycket mer än bara härliga kropps rörelser. Rörelserna hjälper kroppen att röra sig mer naturligt med användning av mer strukturella djupsittande muskler, hjälper tänja bindväv, hjälper cirkulation inom kroppen. Allt detta leder till att värk kan minska, att oro kan avta och att sömn kvalité kan förbättras. Det är även en medvetande övning, där vi blir mer medvetna om vår energi kropp. Vi övar på ett sätt som naturligt höjer energin i kropp och medvetande, vilket kan hjälpa stagnation att lösas upp. I övningen kommer vi också att närma oss livsenergin på olika sätt och komma i närmare kontakt med våra energicentra. Allt detta hjälper oss att inte bara må bättre, men successivt bli allt friare.

Jag har valt en låg investering för dessa evenemang, vilket jag hoppas kommer erbjuda fler möjligheten att delta vid flera tillfällen och få djupare behållning. Kurs avgift (300 kr för 3 timmars workshops, 100 kr för 1,5 timmes qigong kurs (400 kr om du anmäler dig till alla fem)) kan göras via Swish till: 070-738 9849 (Jem (Jerker Fredriksson), Hjärtats Glädje drivs som en enskild näringsverksamhet och är F-skatt och moms pliktig. Om du vill ha kvitto eller vill betala genom överföring till bankkonto, skriv gärna detta i anmälan under Meddelade.

en tidig inspelning efter starten av Hjärtats Glädje av den första qigong sekvensen jag lärt mig
%d bloggare gillar detta: