Mindfulness retreat i Plum Village traditionen, 26-29 okt 2023

Mer specifik information om denna retreat, kostnad och anmälan kommer vara tillgänglig i slutet av maj. Spara datumen!

Denna retreat är grundad i Thich Nhat Hanhs Plum Village tradition av engagerad och tillämpad buddhism. Alla är välkomna att delta oberoende av tidigare erfarenhet, livs- och andliga åskådningar, ålder, etnicitet, kön, eller sexuell orientering. När en grupp människor kommer samman bildas en gemenskap av öppenhet och omsorg, som när glädje, frid, kärlek och frid i oss alla.

Jem (Chan Phap Ho) är Dharma lärare i Thich Nhat Hanhs Plum Village tradition sedan 2010, (munk i tradition 2003-2020). Jem leder denna retreat och kommer erbjuda undervisning om Dharma (stigen av förståelse och kärlek). Detta grundas i medveten närvaro, som hjälper alla delar i oss lugna och klarna. Med denna grund kan vår kärlek och förståelse naturligt utvecklas.


Utövandet av medvetenhet, av närvaro är en mänsklig kapacitet. Vi behöver inga trossatser för att öva på att låta våra tankar, ord och handlingar impregneras av närvaro. Vi måste själva omsätta undervisning och instruktioner för att ha våra egna erfarenheter av igenkännande, erkännande, acceptans, omfamning, släpp taget och se på djupet. Detta är en process av läkning och växt.

Under retreaten kommer vi att nära vår medvetenhet i sittande, liggande, stående och gående meditation, delnings grupper där vi lyssnar och delar från hjärtat, måltider i tystnad, tid i natur och i rörelse. Undervisning kommer hjälpa oss att förstå vår lycka och lidande och dess tillkomst bättre. Vi kommer fördjupa förståelsen att det vi när i våra liv och medvetande växer. Vi övar oss att ta god hand om våra utmaningar och låta vår djupa längtan och drivkraft inspirera våra handlingar och övande.

Emma Dinmali kommer erbjuda Tension/Trauma Release Exercises (TRE). TRE hjälper kroppen att släppa tag om gammal och ny stress genom naturlig skakning. Vi kommer att använda tekniken för att stödja en djupare vila in i närvaron i kroppen. Mer om Emmas arbete på Inre Frihet.

Denna retreat inkluderar vegetariska måltider tillsammans (delvis i tystnad) som hjälper oss integrera närvaro när vi äter och samtalar med varandra. För att hjälpa en känsla av gemenskap att uppstå kommer vi ha fika pauser på eftermiddagen, samt delningsgrupper dagligen. Vi kommer inkludera någon ceremoni samt firande av vår tid tillsammans.

Under denna resa lär vi oss sätt och övningar som kan användas även hemma i vår vardag och hjälpa oss att nära vårt mod, klarhet och kärlek. Dessa är nödvändiga element i en djup omvandling och bidrag till ett nytt sätt att leva på denna dyrbara jord.

Datum 26-29 oktober 2023

Incheckning kl 16.00 -18.00. Middag kl 18.00
Retreaten inleds kl 19.30
Retreaten avslutas vid 16-tiden på söndagen.
%d bloggare gillar detta: