Modet att Möta Kärlek, 21-22 jan 2023

Välkomna till denna helg kurs där vi kultiverar kärlek, inom oss, i relation till andra och livet. Vi kommer utforska och vidröra aspekter av kärlek som vänlighet, respekt och medkänsla. Vi kommer även utforska och omvandla det som hindrar oss från att stiga in i allt mer kärlek i vårt liv.

Under denna helg kommer makarna Emma Dinmali och Jem Chan Phap Ho vara våra guider. De kommer dela med sig av sin kärlek, glädje och frihet. De erbjuder en öppen och tillåtande inramning för de meditationer, undervisning och övningar vi kommer uppleva. Tillsammans som en gemenskap kommer vi få tillfälle att speglas i varandra, att stötta och bli stöttade. Allt detta och mer kommer hjälpa oss att bli mer levande, komma i kontakt med och börja omvandling av rädsla och andra utmaningar. Vi stiger in i Modet att Möta Kärleken, inom oss själva, i förhållande till andra och till livet i stort.

Denna två dagars kurs genomförs på Samadhi Meditationsstudio i Stattena, Helsingborg lördag och söndag mellan kl 10-16. Om du behöver övernattning finns det ett par vandrarhem inom gång eller buss avstånd.

Här är några deltagares erfarenhet med deras retreat Modet att Möta Lycka och Lidande i påskas:

”Ni var fantastiska, varma och kärleksfulla och hade ett så fint samspel ihop där era olika kompetenser gav djup och mening till mig.”

”Det var fina dagar som har gett mig inspiration till vidare övning i mitt vardagsliv. Det var givande med kombinationen buddhistisk utövning och terapeutiska tekniker.”

”Ni kompletterande varandra såååå bra. Er ödmjukhet och kunskap om livet gjorde mig trygg.”

Emma kommer främst leda oss i EFT tapping (Emotional Freedom Technique). Som är en effektiv metod som sänker stress, frigör tankar och läker trauman. Metoden ger varaktiga förändringar av känslor, tankar och beteenden.

Jem kommer erbjuda meditation (sittande, liggande och gående) med Zen buddistiskt mindfulness grund, samt qigong. Jem kommer även erbjuda undervisning om De omätbara medvetandetillstånd som aspekter av verklig kärlek utgör.

När vi guidar tillsammans inträffar en vacker synergi.

Emma växte upp i Trelleborg och började meditera som 17-åring. I Indien fick hon namnet Dinmali som betyder ”den som ger ljus åt dagen”. Emma tror att det finns en inre vetskap inom var och en av oss om hur vi ska finna vår lycka och hur vi ska hålla oss friska. Jag fascineras av kroppens och själens inneboende läkningskraft och är ständigt intresserad av allt det som ”funkar” dvs alla de tekniker och metoder som kan lyfta någon av oss till en bättre plats. Emma är utbildad i Familjekonstellationer, TRE (Tension/Trauma Release Exercises) och EFT tapping, som hon erbjuder i workshops och individuella sessioner. För mer information om Emmas arbete besök: Inre Frihet.

Jem (Jerker Eje Mattias) växte upp i Stockholm och började meditera vid 21 års ålder. Efter att ha lämnat sitt arbete som familjerätts jurist och rest i Indien, hittade Jem sitt spirituella hem i Plum Village med Zen Mästaren Thich Nhat Hanh. När han ordinerades som munk 2003 erhöll han namnet Chan Phap Ho (Dharmas Sanna Beskyddare). Han har 10 års erfarenhet som Dharma lärare under sin tid som munk då han guidat tusentals människor i ”the art of mindful living” i Nordamerika, Sverige och Asien. Han hänger fortfarande sitt liv åt att sprida kärlek och förståelse. Kombinationen av mindfulness, meditation, qigong och tid i naturen är Jems grund för välmående i sitt liv och sitt arbete.

Deltagare tar med lunch (vegetarisk). Vi tillhandahåller te och torkad frukt. Vi planerar en rast medveten promenad och möte med naturen så ha gärna med ett varmt lager för detta.

Vi tar endast in 10 deltagare till denna kurs. För att bekräfta en plats, fyll i anmälan nedan och betala in kursavgiften.

Kursavgift: 1,450 kr (Early Bird anmälan senast 31/12: 1,200 kr).. Betalning sker via Swish:0707389849. Om du vill ha kvitto eller göra överföring till bankkonto, skriv in detta i anmälan under Meddelande. Om du behöver dela upp betalningen notera även detta under Meddelande.

%d bloggare gillar detta: