Om

Hjärtats Glädje erbjuder Livskonst i nuet som hjälper oss nära välmåendet i vårt liv och ta hand om och omvandla vårt lidande. Detta sker genom mindfulness, meditation, Dharma, qigong, healing och natur. Detta uttrycker sig i blogg, nyhetsbrev, kurser, retreater och bok. Hjärtats Glädje startades hösten 2020 av Jem (Chan Phap Ho).

Jem är mannen som lämnade en juristkarriär i Stockholm för att leva som munk i 18 år i Plum Village Community of Engaged Buddhism i Frankrike och Kalifornien. Jem har varit Dharmalärare sedan 2010 och Zen mästaren och fredsaktivisten Thich Nhat Hahn är hans lärare. Under sina år som munk har han träffat och undervisat tusentals medmänniskor som sökt utveckling och guidning i sina liv och inre resor. Det har varit allt från privatpersoner och familjer till företagssessioner för medarbetare på tech-bolagen i Silicon Valley. Hösten 2018 drabbades Jem själv av en stor livsprövning när han diagnostiserades med cancer. Händelsen fick honom att söka sig tillbaka till sina rötter och sedan 2020 har Jem lämnat livet som munk och är återigen bosatt i Sverige. Han har fortsatt vigt sitt liv åt att verka som Dharma lärare och erbjuder olika aktiviteter inom Hjärtats Glädje. Han har nyligen utbildat sig till qigong lärare.

Jag heter Jerker Fredhamn, men kallas Jem, mitt Dharma namn är Chan Phap Ho, som betyder Dharmans Sanna Beskyddare. Jag växte upp i Stockholm. Jag började meditera under min studietid i Lund. 1997 tog jag min jur kand examen. Efter några år arbetandes i Stockholm lämnade jag arbete för ett sabbatsår. Resor ledde mig till pilgrimsorter i Indien och blev en utsträckt retreat erfarenhet. I Bodhgaya upptäckte jag Thich Nhat Hanhs böcker och bestämde mig för att åka till Plum Village, Frankrike. 

I maj 2002 anlände jag hem i Plum Village. Efter många retreater och månader av liv i gemenskapen bestämde jag mig för att ansluta som munk. Jag var munk mellan 2003-2020. Denna tid ledde mig ut i världen för undervisnings resor med min lärare och gemenskap. 

Mellan 2006 och 2020 bodde jag i vackra Deer Park Monastery, där jag var abbot under åren 2010-2020. 

2004 erhöll jag de 14 Medvetande Träningarna och blev medlem i Community of Interbeing, vår version av Bodhisattva löften, vilket jag fortsätter. 

2010 erhöll jag lärar lampan av Thich Nhat Hanh, viket var en legendarisk erfarenhet. Sedan dess har jag givit föreläsningar och lett retreater i många delstater i US, i Canada och i Sverige. Jag var varit mentor åt yngre munkar och erbjöd klasser för dem. Att få vara delaktig i någons läkning, omvandling och växt är en dyrbar gåva.

Efter att ha varit allvarligt sjuk i cancer 2018-2019, från vilket jag har tillfrisknat bestämde jag mig för att återvända till Sverige. Jag fortsätter att utöva och undervisa och delar glädje, frid, kärlek och frihet på Hjärtats Glädje (WordPress och Facebook).

Att inkludera natur, rörelser samt kreativt uttryck tycker jag är viktiga element i livet och konstarten av medveten närvaro.

Jag är tacksam att kunna samskapa evenemang med min fru Emma Holmlund, som driver Inre Frihet. Vårt möte och relation ger mig mycket näring och inspiration på kärlekens och förståelsens väg. Emma är utbildad i Familjekonstellationer, TRE (Tension/Trauma Release Excercise) och EFT Tapping och erbjuder workshops och sessioner. Emma har mycket erfarenhet i dessa modaliteter och är En guide på vägen från oro, stress och trauma.

Mer information om cookies och personuppgifter här!

%d