Vecka 3 – Smärta och utmaningarnas värde

Livskonst i nuet inkluderar konsten att vara lycklig och konsten att lida. Konsten att lida innebär att vi lider mindre, för vi är villiga att känna igen och ta hand om lidandet. Detta hjälper oss förstå och ur denna förståelse om hur lidande uppkommer vaxer vi friare och lyckligare.

Som vanligt kan det vara hjälpsamt att börja lyssna på undervisningen. Om du har en anteckningsbok eller papper med dig kan du skriva ner om det är något särskilt som berör. Du kan givetvis gå tillbaka till undervisningen senare och det är hjälpsamt att vara öppen och receptiv att ta emot budskapet och energin.

När vi är tacksamma kan vi vara lyckliga!

Den inspelade meditationen kan vara bra att lyssna på varje dag om du har tid och utrymme. Denna vecka är erbjuds en meditation om kärleksfull vänlighet, där vi känner in och önskar: må jag vara lycklig, må jag vara trygg, må jag vara lätt i kropp och sinne, må du…

Det kan vara vettigt att låta undervisning och meditation landa in i dig ett par dagar innan du börjar med övningen. Det är upp till dig och dessa tre element stödjer varandra, så följ din inspiration och glädje i att öva.

Veckans kalligrafi:

Du får gärna ladda ner detta material så att du har det tillgängligt när det passar dig. Om du har frågor eller funderingar som kommer upp under veckan, hör gärna av dig per e-post.

Vårt mod att närma oss våra svårigheter växer dag för dag – Jem

%d bloggare gillar detta: