Mindfulness – i ett aktivt liv

Välkommen till denna kurs. Det är en gåva till oss själva, de omkring oss och vår värld. Den kan bidra till ditt välmående och känslor av lugn och glädje. Med ljuset och värmen av medveten närvaro kan dina svårigheter mildras och din tillfredsställelse tillta.

Allt material finns på denna sida och inkluderar de två undervisningsvideorna, sex introduktioner med respektive övning. Denna sida erbjuder också ett kontakt formulär där du under resans gång kan kommunicera med mig. Kanske vill du dela vad som kommer upp för dig, vad kursen erbjuder? Kanske har du någon fråga i övandet?

Längst ner finner du ett antal kalligrafier som kan användas som påminnelse och inspiration till några av de aspekter och övningar som presenteras under kursens gång.

Du bestämmer själv hur lång tid du vill ägna åt respektive steg innan du går vidare. Det beror på din situation och hur mycket tid du kan ägna kursen varje dag. Det beror också på om det är ett särskilt steg och övning som talar till dig. Det kan vara hjälpsamt att ta del av materialet och öva under en 21 dagars period och se till att vi övar något varje dag. På detta sätt kan en ny vana att öva mindfulness ta rot. Detta skulle kunna se ut på följande sätt:

  • tre dagar för att lyssna på de två inledande videos och ta till dig kalligrafierna
  • tre dagar för varje steg då du kan lyssna på introduktion en gång och göra övningen varje dag

Alla dessa övningar är lämpliga att fortsätta med över längre tid för att vanan och energin av medveten närvaro i vårt liv ska förstärkas. Detta kommer leda till naturlig läkning och utveckling på olika sätt.


Här kommer materialet, videos är tillgängliga på denna sida när du vill lyssna och komma tillbaka, Ljudfiler för introduktion och övning samt bilder av kalligrafierna kan laddas ner så att du enklare kan använda dem löpande.

i denna video ger Jem en inramning på kursens gång, syfte och smak
i denna video delar Jem om mindfulness övande, dess kvalitéer och funktioner


%d bloggare gillar detta: