Näring

Att som lever och frodas behöver näring. Det vi när kommer att växa.

HVatten ger liv och vi kan vattna goda kvaliteer i oss själva och andra.

Här erbjuds nspelat material från retreaten Interbeing – vi är jorden gåendes på jorden online så att du på egen hand kan följa retreaten. Några teman som berördes under retreaten var kärleksfullt tal inkl. 6 moderna mantran, 5 universella mentala formationer, engagerad och tillämpad buddhism. Här finner du detta material!

Här erbjuds inspelat material från retreaten We already are what we want to become – jordens barn vaknar upp lagts upp så att vi på egen hand kan följa med retreaten under en veckas tid. Några teman som berördes under retreaten var vårt begär och ilska, samt meditationens två aspekter av stanna upp och att se djupt, Här hittar du detta material!

Våren 2018 ledde jag den första övernattnings retreaten på Drakudden med broder och systrar från Plum Village. Under denna retreat basearade jag föreläsningarna på De 16 övningarna om uppmärksam andning, vilka är grundläggande övningar i Plum Village traditionen.

Här är en häfte Du kan Le, Du får!, som jag inspirerades att skriva efter ett hembesök i Sverige för 10 år sedan. Den berör 8 aspekter av vårt dagliga liv i vilka vi kan inbjuda mindfulness, ett närvarande för oss att leva djupare och mer glädjefyllt. Dessa områden är Le och skratta; Stanna upp och slappna av; Vad äter och dricker jag?; Natur, moder jord, vårt hem; Relation till allt och alla; Motion – i glädje och avslappning; Återanvänd och återvinn; Later och Dygder – förändring är möjlig.

Tyst sittande meditation är ett dyrbart tillfälle för oss att komma tillbaka till vår andning och vår kropp. Vi uppmärksammar vår naturliga andning och följer dess cykler med vår uppmärksamma och vänliga närvaro. På detta sätt kan också vårt sinne återvända och vila med andningen och kroppen. När vi tappar fokuset på andningen och blir varse detta, återför vi vår uppmärksamhet till vår andning, gång efter gång på ett vänligt sätt. Här finns 30 minuters tyst meditation som påbörjas av morgon respektive kvälls versen, som kan ge oss inspiration och energi till vår sittande meditation. Om 30 minuter känns för långt för oss kan vi ställa en annan timer på kortare tid med ett behagligt ljud. När vi satt oss är det fint att sitta så länge vi plannerat. Se till att det inte finns yttre störande moment. Om sittställningen behöver justeras kan denna göras längsamt och varsamt. Det är bra att ta ett per ögonblick att vara med impulser att röra sig under meditationen för att se om det verkligen behövs elller om det bara är rastlöshet.

%d bloggare gillar detta: