Retreater

Sedan jag kom tillbaka till Sverige våren 2020 har jag lett ett antal retreater från två dagars dags retreat till fyra dagars övernattningsretreat, på plats eller online via Zoom. Här kommer några deltagares erfarenheter från dessa:

Jag upplevde retreaten som mycket genuin, omsorgsfull, varm och kärleksfull. Balansen mellan sittande, liggande, gående övningar och mellan att vara stilla eller i medvetna rörelser var väldigt väl komponerat. Det blev aldrig spänt eller tröttande att öva i så många timmar tack vare variationen. Det känns verkligen att Jem har lång erfarenhet och ett djup i sin praktik som förmedlas så glädjefyllt och fint till oss.

Känsla av trygghet, stillhet, närvaro inom mig. att gå och vara i tystnad. Sharing gruppen och känsla av att vara accepterad.

Vi sitter alla som tända ljus och lyssnar på allt han förmedlar och han låter hela tiden oss som deltar vara i fokus. Hans förmåga att lyssna och se oss alla är så fint och fyller mig verkligen med värme. Kan varmt rekommendera hans retreats, jag kommer absolut att åka igen.

Meditation i naturen under Mundekulla retreat våren 2021.

Jag kommer fortsätta att leda retreater i egen regi, i samspel med Mundekulla retreatcenter och lokala meditationsgrupper inom Plum Village gemenskapen i Sverige, men är även villig att resa för att leda retreater i samspel och samverkan med andra grupper och organisationer. Längd och innehåll på retreaterna kan anpassas till antal deltagare, intresse och lokal.

Under mina 18 år som munk i Plum Village med Thich Nhat Hanh som min lärare har jag varit med och organiserat retreater i Europa, Asien och Nord Amerika för upp till 1,000 deltagare. Detta har riktat sig mot olika grupper av människor familjer, aktivister, familjer och unga vuxna. Dessa dagar uppskattar jag att leda retreater nära deltagarna och ett minimiantal om 8 deltagare. Jag kan leda retreater för upp till 50 deltagare, men program och upplägg varierar beroende på gruppens storlek. Retreat kan genomföras på plats eller online via Zoom. Teman för retreat kan vara: Meditations retreat: stanna upp och se på djupet: Livskonst i nuet: Engagerat övande.

Ersättning för retreater, inkluderar resa, mat och logi kostnader samt arvode för genomförda aktiviteter. Detta arvode beror också på längd, antal deltagare och i vilket sammanhang retreaten genomförs. Hjärtats Glädje är en enskild näringsverksamhet som är registrerad för F-skatt och moms.

Om du är intresserad att diskutera vidare, fyll i kontakt formuläret nedan:

%d bloggare gillar detta: